Autism

                                          

 

 

 

 

 

                                            קישורים 

מה הורים יכולים לעשות בעצמם כדי לעזור לילדם ?

הימנעו ככל האפשר מגורמים סביבתיים על מנת להגן על ילדים עם רגישות גנטית.

1- תנו לילדכם את התזונה הטובה ביותר, כלומר תזונה אורגנית, תוך הימנעות ממזונות ארוזים ומעובדים. בכך תוכלו   למנוע הרעלה נוספת מ​​מתכות כבדות, חומרי הדברה רעילים, משפרי טעם כמו מונוסודיום גלוטמט, תוספי צבע, הנדסה גנטית, חומרים משמרים וחומרי פסולת אחרים. מחקרים רבים המוזכרים בספר של ג'ון ארב,  הרעלה איטית של אמריקה קושרים MSG להשמנת יתר, סוכרת, מיגרנות וכאבי ראש, אוטיזם, הפרעות קשב וריכוז ואפילו אלצהיימר.

2- תנו לילדכם לחם שאור במקום לחם שמרים על מנת למנוע  התקשרות של אבץ ומגנזיום לקומפלקס בלתי-מסיס עם חומצה פיטית, ולאפשר הטמעה של אבץ ומגנזיום בתזונתה. מכיוון שלחם שאור מלא כבד מאוד, עדיף להתחיל עם לחם שאור קל יותר.

3- תנו לילדיכם מספיק מים טהורים ללא נחושת או רעלנים אחרים.

4- הימנעו משימוש במיקרוגל לכל המזונות והמשקאות; להימנע גם ככל האפשר משימוש באריזות ומיכלי פלסטיק. 

5- הימנעו ככל האפשר מסוכר,ממתקים בכלל וממתיקים מלאכותיים. הם רעילים למעי, ללבלב ולרקמות נוספות. סוכר גם מעכב את הייצור של EPA ו-DHA  חומצות שומן אומגה -3, בעלות חשיבות מכרעת לרקמת המוח.

6- ספקו סביבה שקטה ומרגיעה עבור ילדכם, הימנעו מעודף גירויים כגון טלוויזיה, ומשחקי מחשב.

7- דאגו שילדכם יהיה מקורקע היטב לאדמה. חשמל סטטי עלול לתת ביטוי הן להפרעות רגשיות/נפשיות והן לתלונות גופניות. לכן יש להימנע במידת האפשר מבגדים סינתטיים, נעליים מבודדות (סוליות גומי או פלסטיק) וכן ריצוף סינתטי. אם אפשר הרשו לילדכם להסתובב יחף. פנו את כל מכשירי החשמל מחדר השינה כגון שעונים מעוררים חשמליים, טלוויזיה, מחשבים או ציוד אודיו.

8- ספקו סביבת שינה בריאה עבור ילדכם. מיטה בריאה לא תכיל כל מתכת. במידת האפשר, דאגו שילדכם ישן כאשר ראשו פונה לצפון או למזרח. חדר חשוך חשוב לייצור מלטונין (הורמון השינה).

9- הימנעו מאנטיביוטיקה משום שהיא פוגעת בפלורת המעי ועקב כך מחריפה את הבעיות הקיימות. במקרה של דלקת, העדיפו פתרונות טבעיים.

10- תנו לילדכם חומצות שומן אומגה-3 מהאיכות הגבוהה ביותר שאתם יכולים למצוא. בדרך כלל לא צריך יותר מ -500 מ"ג ביום. הימנעו מצריכת יתר של חומצות שומן אומגה 6 מסויה ותירס, אשר נמצאים בעיקר במזונות ארוזים. חומצות שומן אומגה -3 הן אנטי דלקתיים, אומגה 6 הן הפרו דלקתיים. היחס האידיאלי ביניהם הוא 1:1, אבל בתזונה המודרנית הוא 1:25!

11- תנו את שני הסוגים השונים של ויטמין C.שניהם זמינים כטבליות, כמוסות או כאבקה. הכלל הוא כי במקרה של שלשול, יש להוריד את המינון קצת עד שלשול נעלם. אין כל סכנה, רק הסובלים מהמוכרומטוזיס (עודף ברזל בדם) צרכים להימנע מתוספת ויטמין C, כי ויטמין C מעודד את ספיגת הברזל. הכלל הוא לא יותר מאשר 1000 מ"ג לכל שנת חיים. כך שילד בן ארבע יכול לקבל 4000 מ"ג ביום מחולק על פני שלוש מנות ביום. זה אומר שלוש פעמים 1000 מ"ג מסיסים במים (ascorbate) ו 3 פעמים של 500 מ"ג מסיסים בשומן (ascorbyl palmitate) שזה 3600 מ"ג ליום. לילדים מגיל 6 ומעלה המינון המקסימלי שאני אני מייעץ  לו הוא 6 גרם ליום, וזה בדרך כלל מספיק כדי להשיג את המטרה שלנו.

12- תנו גם תוספת אבץ, עד גיל 4 לתת 10 מ"ג, מגיל 4 עד 8 לתת 20 מ"ג ו30 מ"ג עבור ילדים גדולים יותר.

13- תאמו פגישה עם מטפל CEASE. אוטיזם היא מחלה קשה אשר ניתן לטפל בה בהצלחה, אבל גם אם נתתי לכם מידע רב על שיטת הטיפול כאן ובספר שלי  Autism Beyond Despair ילדכם זקוק לעזרה מקצועית. אחרת בסופו של דבר אתם עלולים להתאכזב ולא לקבל את התוצאות שקיוויתם להן. ילדיכם יקר וכדאי לתת לו את הטיפול המקצועי ביותר.